מתכון לקציצות פרסה משולחנה של סבתא מזל ז”ל – מגיש שלמה ונטורה
שלמה ונטורה, איש חינוך וחובב שפת הלאדינו ערך לזכרה של סבתו מזל ז”ל פרויקט מתכונים אהובים וטעימים.
שלמה ונטורה, איש חינוך ופעיל למען תרבות הלאדינו בישראל, מציג מתכון לקציצות פרסה כפי שנהג לאכול בביתה של סבתא מזל ז”ל האהובה.
קציצות פרסה ובשר
המתכון האהוב במיוחד על שלמה ונטורה שמספר כי נהג לאכול קציצות פרסה בחגים, במיוחד בפסח וראש השנה. מתכון משולחנה של סבתא מזל ז”ל.
המרכיבים:
1 ק”ג כרשה שטופה, נקיה וחתוכה גס.
400 גרם בשר טחון
1 ביצה
מלח, פלפל
לציפוי: קמח (בפסח ניתן קמח תפ”א), ביצה טרופה.
אופן ההכנה:
מבשלים האת הכרשה בסיר עם מים 20 דקות, מסננים, סוחטים מנוזלים.
טוחנים במטחנת בשר/מג’ימיקס ומעבירים לקערה. .
מוסיפים לקערה בשר, ביצה, כרשה, מלח ופלפל ולשים את התערובת.
יוצרים קציצות בקוטר 4 ס”מ.
טובלים את הקציצה בקמח (קמח תפ”א) ולאחר מכן בביצה טרופה.
מטגנים בשמן רותח.
למתכונים נוספים של שלמה ונטורה מהפרויקט המיוחד שהכין לזכרה של סבתא מזל ז”ל ניתן לקרוא באתר אונו ניוז