מהם היתרונות הבריאותיים של שוקולד מאת שלומי שי אמויאל
כאן שלומי שי אמויאל. אני אוהב שוקולד, ואתם? במאמר זה אתייחס ליתרונות הבריאותיים של השוקולד. במשך מאות שנים, שוקולד היה אחד הקינוחים המתוקים בטעמים הקנויים ביותר בעולם. אבל דבר אחד המעיב על התכונה הגדולה של הפינוק האהוב הזה בכל הזמנים הוא המיתוס שאופף אותו שאוכל שטעמו יכול להיות רע לבריאות, מה שהופך גם שוקולדים לאחד מהמאכלים הנתפסים ביותר שיכולים להיות מסוכנים לבריאות אֲנָשִׁים. מסיבה זו, רבים נזהרים כאשר זוללים שוקולדים, במיוחד אלה שמודעים מאוד לבריאותם.
אבל עם מחקרים ותגליות שנעשו בימים אלה, שוקולדים אולי לא כל כך רעים אחרי הכל. למעשה, ישנם יתרונות בריאותיים הקשורים לשוקולד ויכולים להיות טובים עבור הצרכנים. זה נכון במיוחד אם אנשים בוחרים וצורכים שוקולדים בחוכמה.
החדשות המפתיעות נוגעות לעובדה ששוקולד יכול להכיל למעלה מ-300 כימיקלים, שהפכו לנושא שארגונים מדעיים ואוניברסיטאות התמקדו בו והובילו לבשורה.
אז, אלה הם מה שהם מצאו לגבי היתרונות הבריאותיים של שוקולד:
1. נמצא שהמקור העיקרי לשוקולד, הקקאו, הוכח כבעל חומרים אנטיבקטריאליים שלמעשה עוזרים להילחם בעששת. זאת בניגוד כמובן למיתוס המסורתי שבו אמהות היו מזהירות את ילדיהן מפני אכילת שוקולד שכן זה יכול להרוס את השיניים שלהם.
2. מאמינים ששוקולד הוא מעלית של מצבי רוח של האנשים שכן יש בו גם פניל אתילאמין.
3. לשוקולד יש ריח שלמעשה עוזר לאנשים להירגע ולהשתחרר ממתח במיוחד בשל העובדה שהוא מגביר את גלי תטא במוח.
4. בניגוד למיתוס המוקדם, שוקולד יכול להיות טוב לאנשים שיש להם בעיות עם כולסטרול רע. מזון הבריאות מכיל מעין שומן חד בלתי רווי, הנקרא חומצה אולאית, אשר מעלה את הכולסטרול הטוב.
5. שוקולד יכול להיות טוב לאנשים עם מודעות למשקל. כוס שוקו חם אחת שנלקחה לפני פירושה לעזור להפחית את התיאבון.
6. השוקולד מכיל גם פלבנואידים, המסייעים לשמירה על גמישות כלי הדם.
7. שוקולד מכיל כימיקלים שעוזרים להעלות את רמות נוגדי החמצון המצויים בדם.
8. עוד מתגלה שגברים יכולים לחיות עוד שנה אם הם צורכים שוקולדים.
9. נמצאו כי פחמימות מכילות שוקולד, מה שטוב לשמירה על תחושת רווחה טובה שכן הוא עוזר להעלות את רמות הסרוטונין המצויות במוח.
10. שוקולד שימש את המרפאים המקסיקנים לטיפול בעקיצות חרקים וברונכיטיס.
בנוסף לממצאים שלעיל, ישנם מחקרים אחרים ששוללים כמה חצאי אמיתות על שוקולד. הנה הם:
1. למרות ששוקולד יכול להכיל את החומרים הממריצים ברום וקפאין, מדובר בכמויות זעירות שאינן מובילות לעוררות עצבית.
2. שוקולד אף פעם לא ממכר.
3. שוקולד אינו מכיל כימיקלים המהווים גורם סיבתי לאקנה.
4. זה לא עושה אף אחד גבוה. אתה צריך לצרוך בערך 25 פאונד בישיבה אחת, כמות עצומה שנמצאה רק כדי לגרום לך לחוות כל השפעה ניכרת.
5. שוקולד לא יעלה את הכולסטרול הרע שכן הוא מכיל למעשה שומן ניטרלי הנקרא חומצה סטארית.
אבל בדיוק כמו כל מאכל אחר שיש לו גם צד שלילי, גם לשוקולד יש כמה, אבל הם בהרבה כדי לגבור על היתרונות הבריאותיים שנמצאו.
1. לאנשים עם מיגרנה לא מומלץ לקחת שוקולד מכיוון שהוא יכול לעורר את המחלה יותר.
2. אם צורכים שוקולד עם חלב, הוא יכול להכיל סוכר, שומן רווי ותכולה קלורית גבוהה.
לכתבות נוספות של שלומי שי אמויאל.